Ile domów, tyle sposobów na jajka wielkanocne.
Oto kolejny do kolekcji: z musztardą, koperkiem i plasterkiem wędzonego łososia, który sprawi, że ta odsłona jajek faszerowanych będzie wyjątkowo odświętna i pyszna!
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
100 g wędzonego łososia
pęczek koperku
1 łyżka majonezu
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (np. Zott)
1 łyżka musztardy Dijon
sól, pieprz
1. Jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół.
2. Wyjmij żółtka. Koperek drobno posiekaj, łososia pokrój/porwij na większe kawałki.
3. Wymieszaj składniki sosu: jogurt naturalny, musztardę, majonez.
4. W miseczce wymieszaj rozdrobnione żółtka, koperek, sos majonezowo- jogurtowy, szczyptę soli i pieprzu.
5. Nałóż czubatą łyżkę farszu na połówkę jajka i udekoruj kawałkami łososia i koperkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz