czwartek, 2 kwietnia 2015

Wielkanocne jajka faszerowane z łososiem, koperkiem, musztardą


Ile domów, tyle sposobów na jajka wielkanocne. 
Oto kolejny do kolekcji: z musztardą, koperkiem i plasterkiem wędzonego łososia, który sprawi, że ta odsłona jajek faszerowanych będzie wyjątkowo odświętna i pyszna!

Składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo
100 g wędzonego łososia
pęczek koperku
1 łyżka majonezu
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (np. Zott)
1 łyżka musztardy Dijon
sól, pieprz

1. Jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół. 

2. Wyjmij żółtka. Koperek drobno posiekaj, łososia pokrój/porwij na większe kawałki.

3. Wymieszaj składniki sosu: jogurt naturalny, musztardę, majonez. 

4. W miseczce wymieszaj rozdrobnione żółtka, koperek, sos majonezowo- jogurtowy, szczyptę soli i pieprzu.

5. Nałóż czubatą łyżkę farszu na połówkę jajka i udekoruj kawałkami łososia i koperkiem.


Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz