Jedna z naszych ulubionych past kanapkowych. Połączenie tuńczyka z aromatycznym selerem naciowym i chrupiącymi ziarnami słonecznika po prostu musi być pyszne, nie chce być inaczej:) Dodaj na wierzch swoje ulubione kiełki i pyszna przekąska gotowa!
Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 łodygi selera naciowego
garść pestek słonecznika
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
kiełki rzodkiewki (lub inne, które lubisz)
1. Odlej wodę z tuńczyka. Łodygi selera umyj, pokrój w cienkie półplasterki. Pestki słonecznika upraż na suchej patelni. Wymieszaj widelcem wszystkie składniki, dodaj majonez. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp kiełkami słonecznika.
Smacznego!
Pyszna pasta polecam. Szybko się robi zero bałaganu i jest przepyszna :)
OdpowiedzUsuńPotwierdzam!! przepyszna :)
OdpowiedzUsuń