środa, 1 kwietnia 2015

Wielkanocne jajka z koperkiem, kaparami i czerwoną cebulką



Jajka faszerowane to absolutny 'must have' świąt wielkanocnych. My jak co roku postawiłyśmy przed sobą zadanie urozmaicenia i wprowadzenia nowych składników do tradycyjnego przepisu. Kapary i czerwona cebulka nadają jajkom pikanterii dzięki czemu są one ciekawą propozycją na świąteczny stół. Koniecznie do wypróbowania!

Składniki:

4 duże jajka ugotowane na twardo
2-3 łyżeczki kaparów
2-3 łyżeczki czerwonej cebulki drobno posiekanej
garść koperku
2 łyżki jogurtu greckiego
sól, pieprz
papryka słodka do posypania

1. Jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół lub tak jak na zdjęciu wykrój ćwiartkę.

2. Wyjmij żółtko. Posiekaj drobno czerwoną cebulkę, koperek, kapary. Wymieszaj wszystkie składniki w miseczce (poza czerwoną papryką).

3.  Nałóż czubatą łyżkę farszu na jajko.

4. Posyp słodką papryką w proszku. 

Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz