Jajka faszerowane to absolutny 'must have' świąt wielkanocnych. My jak co roku postawiłyśmy przed sobą zadanie urozmaicenia i wprowadzenia nowych składników do tradycyjnego przepisu. Kapary i czerwona cebulka nadają jajkom pikanterii dzięki czemu są one ciekawą propozycją na świąteczny stół. Koniecznie do wypróbowania!
Składniki:
4 duże jajka ugotowane na twardo
2-3 łyżeczki kaparów
2-3 łyżeczki czerwonej cebulki drobno posiekanej
garść koperku
2 łyżki jogurtu greckiego
sól, pieprz
papryka słodka do posypania
1. Jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół lub tak jak na zdjęciu wykrój ćwiartkę.
2. Wyjmij żółtko. Posiekaj drobno czerwoną cebulkę, koperek, kapary. Wymieszaj wszystkie składniki w miseczce (poza czerwoną papryką).
3. Nałóż czubatą łyżkę farszu na jajko.
4. Posyp słodką papryką w proszku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz