sobota, 1 lutego 2014

Pasta z tuńczyka, selera naciowego i słonecznika


Jedna z naszych ulubionych past kanapkowych. Połączenie tuńczyka z aromatycznym selerem naciowym i chrupiącymi ziarnami słonecznika po prostu musi być pyszne, nie chce być inaczej:) Dodaj na wierzch swoje ulubione kiełki i pyszna przekąska gotowa!


Składniki:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 łodygi selera naciowego
garść pestek słonecznika
2 łyżki majonezu
sól, pieprz 
kiełki rzodkiewki (lub inne, które lubisz)

1. Odlej wodę z tuńczyka. Łodygi selera umyj, pokrój w cienkie półplasterki. Pestki słonecznika upraż na suchej patelni. Wymieszaj widelcem wszystkie składniki, dodaj majonez. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp kiełkami słonecznika.

Smacznego!




2 komentarze:

  1. Pyszna pasta polecam. Szybko się robi zero bałaganu i jest przepyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Potwierdzam!! przepyszna :)

    OdpowiedzUsuń