piątek, 9 stycznia 2015

Czekoladki z granatem i pistacjami


 Coś tak niebywale prostego, że aż zawstydza. I to podwójnie.
 Po pierwsze- łatwością przygotowania, po drugie- pięknym  wyglądem. Cudowne połączenie czekolady z kwaskowatym granatem i delikatnie słonymi pistacjami. Można się rozpłynąć i popłynąć… pochłaniając wszystkie kawałki tych pysznych czekoladek!

Składniki:

2 gorzkie czekolady
garść pistacji
1 granat

1. Posiekaj drobno czekoladę i umieść w czystej, suchej miseczce. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej- miseczkę z czekoladą ustaw na garnku z gotującą się wodą i gotuj na małym ogniu stale mieszając.


2. Wylej rozpuszczoną czekoladę na papier do pieczenia, wygładź, a następnie posyp posiekanymi pistacjami oraz ziarenkami granatu.


3. Pozostaw do wystygnięcia, najlepiej jeśli wstawisz do lodówki.


Smacznego!









3 komentarze: