niedziela, 10 sierpnia 2014

Mini-papryczki ze śródziemnomorskim twarożkiem



Okazało się, że zarówno ja (Ola), jak i Ania będąc w jednym z osiedlowych marketów natknęłyśmy się na miniaturowe papryczki i każda spoglądając na nie pomyślała: " Hmmm, super te papryczki, tylko co z nimi zrobić??" Odpowiedź okazała się (jak zwykle zresztą) bajecznie prosta i nieskomplikowana:)
Wystarczy przepołowić papryczki i napełnić je serkiem śmietankowym wymieszanym z posiekaną bazylią, oliwkami i suszonymi pomidorami.
Świetny pomysł na letnią przekąskę, grilla i kolację!
Koniecznie wypróbujcie:)

Składniki:

8 mini papryk
1 serek typu Almette (śmietankowy/jogurtowy)
garść czarnych oliwek
5 plastrów suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
garść liści bazylii
sól
pieprz

1. Papryki umyj, osusz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne.

2. Posiekaj oliwki, pomidorki, liście bazylii. Wymieszaj razem z serkiem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, szczyptą soli i pieprzu.

3. Nałóż do paprykowych łódeczek.

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz