niedziela, 15 września 2013

Tortille ze szpinakiem, łososiem, melonem i kremowym serkiem


Jedzenie ekspresowe! 
5 minut wystarczy, żeby wyczarować coś zaskakująco pysznego:)
Nas zdecydowanie uwiodło to połączenie. Zachęcamy do zapoznania się z łososiem w zupełnie nowej odsłonie...

Składniki (na 6  porcji):


6 pszennych tortilli
1 opakowanie śmietankowego serka np. Almette
1 opakowanie (150g) wędzonego łososia
1 melon
garść świeżego szpinaku

Sos Vinegret:

sok z połowy cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
1 starty ząbek czosnku
1 łyżeczka zaparzonych ziół prowansalskich

1. Każdy placek tortilli posmaruj serkiem, następnie ułóż po parę listków szpinaku, kawałeczek łososia i 2-3 cieniutkie plasterki melona.

2. Przygotuj sos. Zioła prowansalskie zalej wrzątkiem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Każdą tortillę polej łyżeczką sosu.

3. Teraz pozostało już tylko zawinąć każdy placek i gotowe!

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz