niedziela, 15 września 2013
Tortille ze szpinakiem, łososiem, melonem i kremowym serkiem
Jedzenie ekspresowe!
5 minut wystarczy, żeby wyczarować coś zaskakująco pysznego:)
Nas zdecydowanie uwiodło to połączenie. Zachęcamy do zapoznania się z łososiem w zupełnie nowej odsłonie...
Składniki (na 6 porcji):
6 pszennych tortilli
1 opakowanie śmietankowego serka np. Almette
1 opakowanie (150g) wędzonego łososia
1 melon
garść świeżego szpinaku
Sos Vinegret:
sok z połowy cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
1 starty ząbek czosnku
1 łyżeczka zaparzonych ziół prowansalskich
1. Każdy placek tortilli posmaruj serkiem, następnie ułóż po parę listków szpinaku, kawałeczek łososia i 2-3 cieniutkie plasterki melona.
2. Przygotuj sos. Zioła prowansalskie zalej wrzątkiem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Każdą tortillę polej łyżeczką sosu.
3. Teraz pozostało już tylko zawinąć każdy placek i gotowe!
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz