Multikolorowy dodatek do pieczonych ryb, grzanek, potraw z grilla.
Koniecznie konieczne dojrzałe mango:) Jeśli takiego nie macie pod ręką, użyjcie tego z puszki.
Papryczka chilli i czerwona cebula nadają charakteru tej
NAJPYSZNIEJSZEJ SALSIE NA ŚWIECIE!
Po przyrządzeniu dwóch porcji łososia zostało nam jej trochę. Okazała się być rewelacyjną sałatką w połączeniu z roszponką lub świeżym szpinakiem. Wystarczy tylko wyłożyć na talerz listki a na górze rozłożyć naszą dzisiejszą gwiazdę-salsę i pokruszyć fetą. Pycha!
Składniki:
1 dojrzałe mango
1 czerwona cebula
4 truskawki
1 duży pomidor
4 plasterki ananasa (najlepiej świeży)
1 mała papryczka chilli
1 awokado
sok wyciśnięty z połowy limonki
sól, pieprz
garść świeżej melisy
1. Mango, awokado i pomidora umyj, obierz ze skóry i pokrój w drobną kostkę.
Ananasa obierz i również pokrój na drobne kawałeczki, tak ja truskawki i cebulę.
Dodaj drobniutko posiekaną papryczkę chilli (przekrojona wzdłuż na pól i pozbawiona pestek)
Wymieszaj z sokiem z limonki, posiekaną melisą, szczyptą soli i pieprzu.